Vítejte na webu našeho mini ranče v srdci Českého ráje!
Nabízíme ubytování v roubence na samotě (u lesa), kurzy živé stravy (raw food),
případně jízdu na koních v kruhové ohradě.

Iva Trojovská * 606 500 847 * ivatrojovska@gmail.com


Polévky

2. prosince 2016 v 9:43 |  Recepty
Tentokrát polévková inspirace. Na prvním místě je hrášková - má nejoblíbenější, i když zjišťuji, že časem se chutě mění a také v každém období je to jinak. Nyní mám nejradči českou klasiku - česnečku, která je v živé variantě snad nejjednodušší. Polévky pojídáme hlavně v zimě k večeři s nějakým chutným krekrem či chlebem ze sušičky. Většinu polévek připravuji z teplé vody, takže krásně prohřejí v našem zimním studeném období. Dobrou chuť!

Hrášková polévka:

sáček mraženého hrášku
2 hrnky vody
lžíce rýžového misa
čtvrt lžičky pepře

Rozmražený hrášek rozmixujeme s ostatními ingrediencemi. Nalijeme do misky a dozdobíme červeným pepřem, nori vločkami a popř. petrželkou a sedmikráskami

Recept je inspirován knihou Tajemství syrové stravy


Zeleninová rychlá polévka:

avokádo
kapusta, bílé zelí, mrkev, celer
sušený celer, bylinky

Avokádo rozmixujeme s teplou vodou, sušeným celerem a bylinkami. Nalijeme do mističek, přidáme nastrouhanou zeleninu a můžeme podávat.

Recept je od Aničky Hýžové ze stránek www.ziva-strava.cz

Polévka z červené řepy:

2 řepy
čtvrt červené cibule
půl lžíce rýžového misa
hrst kešu ořechů
hrnek vody
čtvrt lžičky pepře
popř. špetka soli

Všechny ingredience rozmixujeme, můžeme dozdobit čerstvou petrželkou

Recept je inspirován knihou Tajemství syrové stravy
 


Aktuální články

Reklama
TOPlist